.

“Kami akan tetap meyokong kepimpinan YAB Perdana Menteri dan YAB Timbalan Perdana Menteri dan sebagai ahli MCA biasa, saya akan tetap taat setia kepada MCA…

Walaupun saya tidak memegang jawatan mulai daripada hari ini saya akan tetap bersama-sama dengan kawan seperjuangan saya di dalam parti MCA.

Sebagai seorang ahli parti yang sudah memegang jawatan dalam kerajaan hampir 20 tahun, kami tetap menyokong kerajaan Barisan Nasional.

Lepas saya buat perakuan, saya berharap rakyat Malaysia boleh terima saya punya permohonan maaf tetapi malangnya daripada feedback yang saya terima, saya perhatikan rakyat Malaysia tak boleh terima. Rakyat Malaysia sebahagiannya bersikap apa yang dikatakan ‘holier than thou’, makna dia semua ulamak lah…

Kalau saya terus memegang jawatan dalam parti atau kerajaan, ia akan menjadikan satu bebanan kepada kerajaan dan parti, khasnya dalam konteks Islam Hadhari dan juga dalam konteks apa yang disarankan oleh presiden saya, ‘healthy political culture’…

Bahawa saya berpendapat, sesiapa yang melakukan kesilapan atau kerana kelemahan-kelemahan tertentu, maka dia sebagai pemimpin kena bertanggungjawab. Dan saya sudah tampil ke hadapan berdepan dengan bukan hanya pemimpin negara dan parti bahkan dengan rakyat jelata. Nampaknya tidak boleh diterima. So dengan itu saya ingat lebih baik kepada saya dan keluarga saya, untuk kami letakkan jawatan supaya saya tidak menjadikan satu beban kepada kepimpinan negara.”


Youtube
dari Malaysiakini

di sini

Apa yang disarankan oleh Islam Hadhari? Klik di sini


Tahukah anda?

Reaksi PAS dan ahli-ahli Pakatan Rakyat… sebenarnya pun tidak boleh terima Chua Soi Lek… Ketua Wanita PKR Zuraida Kamarudin juga mahu Soi Lek dilucutkan jawatan menteri kerana aksinya tidak bermoral dan memalukan negara.

Youtube di sini.

.

Kini, setelah berjaya meraih jawatan Timbalan Presiden MCA Chua Soi Lek pulak mengugut Presiden MCA Ong Tee Keat supaya mengajukan nama Soi Lek sebagai Menteri kepada kerajaan Islam Hadhari yang telah menolaknya terlebih dahulu akibat pendedahan video seks terkenal.

Apa dah jadi, Soi Lek?

Ketagihan kuasa itu sudah menular kembali ke sehingga janji menghormati kerajaan Islam Hadhari itu boleh diketepikan begitu sahaja?

Advertisements